Vjetnama cīnās ar kāmīšiem
Publicēts 20. martā, 2008.
Izdots likums, kurš aizliedz tirgot kāmīšus.

Tā kā šis ir Žurkas gads, Vjetnamā jo īpaši jauniešu vidū kāmīši ir kļuvuši par ļoti populāriem mājdzīvniekiem. Šie mājdzīvnieki ir tik iecienīti, ka valdība sākusi uztraukties – tie vairojas ļoti strauji un var ne vien kļūt par graudaugu kaitēkļiem, bet arī pārnēsāt slimības.

Tagad jebkurš, kurš pārdos vai iegādāsies kāmīti, var tikt sodīts ar naudas sodu – aptuveni 900 latu vērtībā. Tādējādi valdība cer apstādināt bērnu un jauniešu milzīgo interesi par šo mājdzīvnieku. Jāatzīmē, vēl pirms laika kāmīši Vjetnamā tika izmantoti tikai zinātnieku laboratorijās, lai veiktu eksperimentus. Tikai nesen tos sāka pārdot kā mājdzīvniekus.

Pagaidām netiek plānots esošos kāmīšus iznīcināt. „Visu kāmīšu iznīcināšana ir patiešām liela problēma,” saka Lauksaimniecības ministrijas pārstāvis Ngujens THans Sons (Nguyen Thanh Son). „Domāju, ka Vjetnamas dzīvnieku veselības departamentam būtu jāveic pārbaudes, lai uzzināti, cik bīstami patiesībā ir kāmīši Vjetnamā.”

Ziņas avots weirdasianews.com


Komentāri (3)
Chirix: Atbalstu! Kautkādi gnīdas bija manā kāpņu telpā atstājuši trīslitru burku ar 11 kāmīšu mazuļiem (droši vien gribējās dzīvu rotaļlietu, bet nebija padomājuši kā šie vairojas). Man pagāja viss vakars un puse nākamās darbdienas līdz sameklēju patversmi, kas bija ar mieru viņus pieņemt.
20/03/2008 15:39
Savanna: Man arī bija kāmis. Un turēju vienu... viens tak nevairojas :D
20/03/2008 15:52
Miks: vecāku mājās dzīvoja kaut kādas jokainas sugas kāmis, kuram dzīves ilgums parasti esot 2-2,5 gadi. Man liekas ka nodzīvoja visus 3. Pirms nedēļas atstiepa mazās ķepiņas :(
20/03/2008 16:01
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: