Visvairāk reklamētās pārslas – visneveselīgākās
Publicēts 24. aprīlī, 2008.
Amerikāņu pētījums par bērnu brokastu pārslām liek pircējiem apdomāt rīcību.

Amerikāņu bērniem brokastu pārslas ir viena no izplatītākajām rīta maltītes sastāvdaļām. Tamdēļ dr. Marlēne B. Švarca (Marlene B. Schwartz) no Jēlas Universitātes apņēmās izpētīt 161 dažādu marku pārslas, lai noskaidrotu to kvalitāti. 46 procenti no šiem izstrādājumiem tika speciāli pārdotas, kā bērnu brokastis.

Pētījums pierādīja – pārslas, kurām īpaši uz paciņas norādīts, ka tajās ir maz taukvielu un cukura, nemaz nevarēja lepoties ar viszemāko kaloriju līmeni. Turklāt tajās, kuras tiek pasniegtas kā veselīgas pilngraudu pārslas, ir tikpat daudz sāls, cukura un tauku kā citās.

Pētnieki iesaka – visdrīzāk vajadzētu lasīt un salīdzināt informācija, kura ar sīkiem burtiem rakstīta pakas aizmugurē, nevis paļauties uz krāsainiem uzrakstiem tās priekšpusē.


Komentāri (1)
Savanna: Tauki, cukurs un kalorijas nav viens un tas pats. Ja nav pirmo 2, tas nenozīmē, ka nav pēdējā :D

Un, kaut kā ir jāuzņem enerģija! Kalorijas ir vajadzīgas, savādāk jau mēs visi varētu iztikt no salātlapām un ūdens... kaut gan... neesmu droša, ka tajās arī nav kaloriju ;)
25/04/2008 10:25
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: