Visi datorspeciālisti – uz Vāciju!
Publicēts 4. martā, 2008.
Izrādās, ka šajā valstī ir milzīgs IT speciālistu trūkums.

Tiek lēsts, ka visā Vācijā trūkstot aptuveni 30 tūkstošu informācijas tehnoloģiju speciālistu. Šādas ziņas izplatījusi Vācijas inženieru asociācija. Kopumā vakanču skaits audzis par veseliem 10 procentiem salīdzinājumā ar 2007. gadu.

Turklāt tiek prognozēts, ka šī tendence ar katru gadu palielināsies, tamdēļ drīzumā būs jāsāk meklēt jauni risinājumi, piemēram, kompāniju pārcelšana uz citām valstīm. Jāatzīmē, ka patlaban Vācijā augstā līmenī tiek sagatavoti speciālisti optiskajās inženierzinātnēs un nanotehnoloģijās. Patlaban tiek spriests, kādas izmaiņas varētu būt veicamas valsts apmācību sistēmā. Pagaidām ir ideja, ka tehnoloģijas vajadzētu mācīt jau skolā, turklāt ar speciālistu sagatavošanu vajadzētu nodarboties pašām kompānijām, kurām trūkst darbinieku.

Avots: earthtimes.org

 


Komentāri (4)
Savanna: Ta nu gan atklājums... pie mums jau pasen ir tā, ka no skolām (augstajām) iznāk "speciālisti", kuri reālo sajēgu par programmēšanu un tādām lietām iegūst no uzņēmuma, kurā sāk strādāt ;)
04/03/2008 16:50
Miks: piekrītu Savannai. praktiskās iemaņas augstskolās visbiežāk nekur nemāca.
04/03/2008 16:53
Mikausis: jā, davai visi vācās prom... :)
04/03/2008 20:43
Mfz: Ir trūkums, pirms gada piedāvāja viens vācu uzņēmējs un ļoti turīgs cilvēks, lai braucu strādāt uz Vāciju, krieviski daudzās vietās saprot, toreiz atturēja kāja, tagad attur augstskola. Jo vēlreiz gadu izlaist negribās.
04/03/2008 20:58
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: