Vai Basteja bulvāris pazaudēs savu nosaukumu?
Publicēts 28. februārī, 2008.
Vai Basteja bulvāris pazaudēs savu kādreizējo nosaukumu?

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš aicina Rīgas domi atjaunot Basteja bulvārim tā vēsturisko nosaukumu – Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris. Ministrs nosūtījis vēstuli Rīgas domes priekšsēdētājam Jānim Birkam ar aicinājumu atjaunot Basteja bulvārim tā vēsturisko nosaukumu - Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris, kurā tas bija nosaukts no 1929. līdz 1941. gadam.

Māris Riekstiņš vēstulē norāda, ka šogad, atzīmējot Latvijas valstiskuma deviņdesmito gadskārtu, ir simbolisks laiks, lai atcerētos, pieminētu un novērtētu tās personības, kas ir devušas būtisku ieguldījumu mūsu valsts izveidē un attīstībā. Ministrs uzsver, ka viena no šādām personībām nešaubīgi ir Latvijas pirmais ārlietu ministrs Zigfrīds Anna Meierovics, bez kura personīgās aktīvās darbības Latvijas Republikas proklamēšana 1918. gadā un suverenitātes nostiprināšana de iure nebūtu īstenojusies. Ārlietu ministrija kopš Latvijas Republikas neatkarības atgūšanas jau vairākkārt ir vērsusies Rīgas domē ar lūgumu atjaunot Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra nosaukumu.

Māris Riekstiņš informējis Rīgas domes priekšsēdētāju, ka Latvijas Republikas deviņdesmitās gadadienas ietvaros Ārlietu ministrija īsteno virkni pasākumu par godu Z.A. Meierovicam, tostarp Z.A. Meierovica kapa pieminekļa restaurāciju, kā arī Latvijas pirmā ārlietu ministra piemiņas zīmes uzstādīšanu vienā no galvenajām Ārlietu ministrijas zālēm, ko iecerēts pilnībā veltīt Z.A. Meierovica piemiņai.


Komentāri (3)
Mikausis: ko domāja Zigfrīda vecāki, kad ielika viņam otro vārdu Anna?
28/02/2008 14:06
Ieva: Tas ir viņa mātes vārds, kuru ja nemaldos viņš pats sev vēlāk pielika klāt.
28/02/2008 14:16
Chirix: Njā, Meirovicam ne tikai vārds, bet arī orientācija esot bijusi netradicionāla. Nebrīnīšos, ja tas palīdzēja viņam veidot spīdošo diplomāta karjeru.
Par ielu nezinu, bet piekristu, ka tiktu izveidots īpašs diplomātu "Meirovica ordenis" un to tad Ārlietu ministrija varētu dalīt pa labi un kreisi visādiem Kaļužnijiem.
28/02/2008 14:54
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: