Televizors mācību klasē
Publicēts 1. aprīlī, 2008.
Brazīlijas skolās televizors kļuvis par nepieciešamu atribūtu bērnu apmācībai.

Pierasts, ka neļaujam saviem bērniem pārlieku skatīties televizoru, kur nu vēl – ievietot to mācību telpās. Tomēr ir vietas, kur tas kļuvis par nepieciešamības preci izglītošanai – piemēram, attālās Brazīlijas skolās, kuras atrodas Amazones džungļos.

Šeit televizors palīdz pievārēt milzīgo attālumu un vientulības sajūtu, kas rodas esot tik tālu no pārējās pasaules. Vismaz 2 500 skolēnu attālajā Akres štatā mācās pēc video kursiem, kurus rāda uz maziem televizora ekrāniem klasēs, lai tiktu līdzi saviem vienaudžiem pilsētniekiem.

„Tele-mācīšanās” projekts tika uzsākts pirms pieciem gadiem. Idejas autors ir brazīļu pedagogs Paulo Friere, kurš miris 1997. gadā. Izglītības sistēma attālajos Brazīlijas rajonos ir itin bēdīgā stāvoklī. „Atceros, kad apmeklēju kādu skolu, satiku 19 gadu vecu meiteni, kura jau piekto reizi mācījās trešajā klasē. Viņa man stāstīja, ka jau pabeigusi trešo klasi, bet – tā kā nekādu iespēju mācīties tālāk nebija – viņa turpināja atgriezties iepriekšējā līmenī atkal un atkal,” tā ziņu aģentūrai „AFP” pastāstīja Akres reģiona gubernators Horhē Vjenna (Jorge Vianna).

Ziņas avots


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: