Radio paslēpta svastika
Publicēts 12. martā, 2008.
Vecā radio aparātā, kurš nopirkts Vīnē, atrastas nozīmītes ar nacistu simboliem.

Diezgan nepatīkama pieredze bijusi 37 gadus vecajam Amitam Benzvi (Amit Ben-Zvi), kurš iegādājies 70 gadu vecu, antīku radio aparātu Austrijā. Kā holokaustu pārdzīvojušu vecāku dēlam jo īpaši nepatīkami viņam bija pamanīt, ka dārgajā pirkumā kāds reiz paslēpis nozīmītes ar svastiku.

Amits bija devies ceļojumā uz Austriju un nolēmis Vīnē iegādāties kādu antīku priekšmetu savai kolekcijai, bet nepatīkamais atklājums noticis tad, kad viņš jau atgriezies mājās Izraēlā. Starp citu, piespraudes bijušas no zelta un sudraba. Iespējams, radio aparāts piederējis nacistu virsniekam, kurš – pēc tam, kad Vācija padevusies un svastika tikusi aizliegta – droši vien šīs nozīmītes nolēmis paslēpt.

Ziņas avots: ynetnews.com


Komentāri (4)
Arnolds: Ak šausmas - nez kā viņš tika tam pāri?
12/03/2008 12:17
munky: ZOMG!!!!
12/03/2008 12:22
Miks: Arnolds ir aprobežots bezsirdis?
12/03/2008 14:03
Chirix: Nepiekrītu Mikam. Man liekas Arnolda ironija par Amita Benzvi histērisko reakciju bija diezgan vietā. Mans vectēvs uzauga Sibīrija, bet vecmamma dabūja padzīvot Stūra nama pagrabos. Taču šodien domāju, ka gan es gan viņi tikai pasmietos, ja vecā aparātā atrastu oktobrenu, komjauniešu vai CK biedru piespraudītes ar sirpi un āmuru vai Ļeņinu. Un šāda reakcija man šķiet daudz dabiskāka un cilvēcīgāka nekā Benzvi drebošās rokas.
12/03/2008 14:29
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: