Pirmais kimči kosmosā
Publicēts 18. martā, 2008.
Dienvidkorejiešu zinātnieki pielāgo vietējo virtuvi, lai sūtītu to kosmosā.

Kimči ir tikai viens no daudzajiem tradicionālajiem korejiešu ēdieniem, kuri nu varēs droši doties līdzi astronautiem kosmosā, jo zinātnieki tos ir pielāgojuši šādam ceļojumam.

Vislielākās problēmas zinātniekiem izraisīja dažādi mikrobi, piemēram, pienskābes baktērijas, kuras uz Zemes ir visnotaļ nekaitīgas, tomēr nav zināms, kā tās uzvestos, nonākot kosmosā. Protams, jārisina bija jautājums arī par ēdiena bojāšanos, jo, piemēram, kimči ir ļoti īss ieteicamais lietošanas termiņš. Tieši tādēļ šī ēdiena pagatavošanā nepietika vien ar pieredzējušiem pavāriem, bet bija jāsauc palīgā lielie zinātnes prāti.

Kā atzinis dienvidkorejiešu astronauts Ko Sans, visas šīs pūles patiešām esot tā vērtas! „Tas patiešām palīdzēs veikt man uzdoto misiju,” viņš teicis. „Kas strādā kosmosā un nejūties pārāk labi, sāc ilgoties pēc korejiešu ēdiena.”

Ziņas avots: International Herald Tribune 


Komentāri (2)
Džerijs Šterns: Drīz kosmonauti pat mājās vairs negribēs lidot :)
18/03/2008 15:17
vvin!: man tāds kimči it neko neizsaka:(
nesen ziņās redzēju, ka pirmais korejiešu kosmonauts būšot sievišķis no rezerves ekipāžas, jo tas pirmais esot 2x mēģinājis nočiept krieviem kaut kādus papīrus, tāpēc diskvalificēts
par to lidošanu, kaut kur redzēju kā viens džeks invalīdratiņos aiz gara laika projektē liftu uz kosmosu, tas būšot visai lēti un ērti, kabeļa vietā būšot lāzerstars, bet kā tas lifts pacelsies un nolaidīsies, to tagad tā uzreiz nevaru atcerēties
18/03/2008 15:28
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: