Pilsētas golfs
Publicēts 21. aprīlī, 2008.
Šveicieši cer piesaistīt tūristus ar jaunu sporta veidu.

„Urban golf” jeb pilsētas golfs ir šveicietes, kādreizējās ekonomikas zinību students Selīnas Kērtijas (Celine Curty) izgudrojums. Šī spožā doma viņai prātā iešāvusies strādājot tūrisma informācijas centrā Fraiborgā, tā nu viņa nolēmusi to izstrādāt kā savu diplomdarbu. Pilsētas galvas bija tik pārsteigti par Kērtijas attapību, ka nolēma šo ideju īstenot.

18 golfa bedrītes atrodas dažādās vietās Fraiborgas vecpilsētā – protams, tās ir izvēlētas kā plači ar visjaukāko skatu uz dažādiem tūrisma objektiem un dabas jaukumiem.

Kopumā viena spēle aizņem aptuveni četras stundas, kamēr galu galā spēlmaņi var atvilkt elpu kādā no daudzajām pilsētas kafejnīcām vai krogiem. Projekta īstenotāji uzsver, ka šī nebūt nav spēle profesionāļiem, jo mērķis nav pēc iespējas ātrāk nonākt galā. Tas vienkārši ir interesants veids, ka jautri pavadīt laiku un pie reizes arī apskatīt pilsētu.

 


Komentāri (1)
Džerijs Šterns: Dīvaini, ka šveiciete tikko izdomājusi to, ko štatos jau gadiem spēlē :D Pat "Rīgas laikā" bija pirms kādiem 4 gadiem raksts.
21/04/2008 16:20
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: