Pieprasa karu pret alkoholismu
Publicēts 5. martā, 2008.
Saeimas apakškomisija prasa aktīvāku cīņu pret alkoholismu.

Diskutējot par veselības profilakses jautājumiem, Saeimas Sabiedrības veselības apakškomitejas deputāti otrdien īpašu uzmanību pievērsa smēķēšanas un alkoholisma problemātikai. Tie ir būtiskākie riska faktori, kas veicina Latvijas iedzīvotāju mirstību no izplatītākajiem nāves cēloņiem.

Lielākā daļa iedzīvotāju mirst no sirds un asinsvadu slimībām (53,. procenti) un audzējiem (18.2 procenti), ko galvenokārt veicina tādi riska faktori kā smēķēšana, neveselīgs uzturs un aptaukošanās. Savukārt 9.8 procenti iedzīvotāju mirst no ārējiem nāves cēloņiem - no pašnāvībām un vardarbības, satiksmes negadījumos, noslīkstot vai sadegot. Galvenie riska faktori, kas veicina mirstību ārējo faktoru ietekmē, ir alkoholisms un garīgās veselības problēmas.


Komentāri (3)
Džerijs Šterns: Bet dzer cilvēki lielākoties tāpēc, ka citādi grūti izturēt pārējo, kas notiek valstī. Pret to Saeima negribētu pacīnīties? Ak jā, pareizi, vārna vārnai acī neknābj.
05/03/2008 12:13
Chirix: Nu Džerij tu dod. Pēc tādas loģikas somu un britu tūristi arī dzer lielākoties tādēļ, ka atbrauca baudīt mūsu kultūru, mākslu un arhitektūru, bet, iepazinušies ar Latvijas sociālekonomiskajām problēmām, tik ļoti sabēdējās par mums, ka piemāvās kā lopi un izteica nosodījumu politiskajai elitei apčurājot Brīvības pieminekli. :)
07/03/2008 14:10
SVE: Dzeršanu ar apkarot nedzerot!!!!!
19/03/2008 21:04
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: