Par mazajiem maisiņiem vajadzēs maksāt
Publicēts 29. februārī, 2008.
Britu veikalu ķēde „Marks and Spencer” turpmāk iekasēs naudu par mazo plastmasas maisiņu izmantošanu.

Ierasts, ka mazos plastikāta maisiņus veikalos var ņemt par brīvu. Nereti tieši tamdēļ cilvēki nevērīgi attiecas pret to izmantošanu un nepiedomā, kādu kaitējumu tie nodara apkārtējai videi. Lielbritānijas „Marks and Spencer” pārtikas veikalos turpmāk par plastmasas maisiņiem būs jāmaksā 5 pensi – šāda politika tiks ieviesta visā valstī.

Katru gadu briti izmanto aptuveni 13 miljardus maisiņu, kuri dabā sadalās 1 000 gadu laikā. Šis princips jau izmēģināts piecdesmit veikalos Ziemeļīrijā un Dienvidaustrumanglijā – pēc testa pierādījies, ka pieprasījums pēc plastmasas maisiņiem mazinājies par 70 procentiem. Ja visos „Marks and Spencer” veikalos šī iepakojuma patēriņš mazinātos tādā pašā apjomā, gada laikā dabā nonāktu par 280 miljoniem maisiņu mazāk.

Vēl par maisiņiem no mix.lv krātuves:

Kas labāks: auduma vai polietilēna maisiņš?! (15)

Par plastmasas maisiņiem! (18)

 


Komentāri (1)
Lee: Taa vinsh ir. Visi klust zaljaki - arii M&S. Sajaa sakaraa sakamas 2 lietas: pirmkart, tie kas ieperkas M&S, par 5p neuztrauksies, un butu labi ja piedavatu izmantot papira maisus ka alternativu (Oxford Street Primark bode jau labu laiku pirkumus pako lielajaas papiira somaas. Otrkaart, gribetu aiziet uz M&S iepirkties, un, kad man prasa , vai vajag maisinu, lepni izvilkt Tesco, Sainsbury vai Somerfield iepirkuma maisu. Gribetu redzeet kada bus reakcija no M&S puses par sadu antireklamu.
P.S. Pats jau labu laiku lietoju kompakti salokamo iepirkuma maisinu - pirku pa 60p, izturigs un laikam puse naudas aizgaja labdaribai. Domaju, ka butu labi, ja cilveki pasi aizdomatos par savu ricibu un tas sekaam, un nebutu nepieciesams stukot par sadiem centralizetiem plastmasa maisinu aizliegsanas pasakumiem ;)
04/03/2008 01:47
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: