Mūsu šoferi biedē tūristus
Publicēts 27. martā, 2008.
Aptauja apliecina, ka Latvijas iedzīvotāju braukšanas stils biedē ārvalstu tūristus.

Kā vienu no trim nepatīkamākajām Latvijā gūtajām atziņām ārvalstu tūristi min vietējo iedzīvotāju agresīvo braukšanas stilu. Pārējās vietas uz melnā pjedestāla ieņem zema līmeņa apkalpošana restorānos un pakalpojuma un cenas neadekvātā attiecība. Rezultāti tika iegūti, apkopojot 2007. gada beigās Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) un Latvijas Universitātes veikto ārvalstu tūristu aptauju Latvijā.

„Ņemot vērā, ka puse mūsu viesu Latviju apceļo ar vieglo transportu, velosipēdiem un motocikliem, šis negatīvais secinājums lielai daļai individuālo ceļotāju var likt nopietni apsvērt, vai ir vērts arī turpmāk riskēt uz Latvijas ceļiem”, stāsta TAVA direktors Uldis Vītoliņš.

„Manuprāt, šo situāciju rada stress un mūsu nesakārtotā sadzīve, kas, iekāpjot auto, lauztin laužas uz āru, liekot visas nebūšanas uz savas ādas izjust citiem satiksmes dalībniekiem, turklāt mašīna ir pietiekami anonīma vieta, kas ļauj citu acīs palikt neatpazītam un tāpēc arī drošākam un pārgalvīgākam”, situāciju cenšas skaidrot raidījuma „Zebra” vadītājs Pauls Timrots.

 

„Otrkārt, mēs savā mazajā valstiņā, kur visi viens otru pazīstam, jūtamies pasargāti no jebkādām policijas represijām, jo vienmēr taču pastāv „dažādi varianti” kā izbēgt no soda, kas nekādi nav saprotams igaunim, somam vai zviedram”, turpina P.Timrots.

Patīkamo lietu sarakstā ārvalstu tūristi min Latvijas arhitektūru, dabu, bagāto kultūras piedāvājumu, tīrību pilsētās, cenas ārpus Rīgas un vietējās virtuves un restorānu piedāvājumu.

Aptaujas galvenais uzdevums bija noskaidrot ceļotāju motivāciju un faktorus, kuri ietekmē brauciena izvēli uz Latviju, viņu apmierinātību ar saņemto servisu, ar cenas un pakalpojuma attiecībām, noskaidrot to apmierinātību ar dažādiem ceļojuma aspektiem, vēlamās tūristu aktivitātes u.t.t.

Ārvalstu tūristu aptauja Latvijā tika veikta no 2007.gada augusta līdz decembrim. Tajā piedalījās 1000 respondentu no 37 valstīm. Lielākā daļa no tiem ir gatavi Latviju apmeklēt vēlreiz.

Ārvalstu tūristu aptaujas Latvijā rezultāti ir publicēti Latvijas tūrisma mājas lapā www.latviatourism.lv.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: