Lielveikalu tīkla SKY vadītājs savus pircējus nicīgi nosauc par 'izšķērdētājiem'
Publicēts 18. maijā, 2009.
Jautājums - vai tiešām ir vērts turpināt iepirkties lielveikalos SKY, ja to vadītājs tik vīzdegunīgi atsaucas par pircējiem - saviem maizes devējiem? Un vēl. Vadītājs, kuram būtu jābūt priecīgam par katru klientu, skaļi pateicas Dievam par to, ka tie vairs uz veikalu nenāk. Vai šis cilvēks atrodas savā īstajā amatā?

SIA Skai Baltija izpilddirektors Ivo Velde intervijā stāsta, ka veikalu SKY koncepciju nav plānots mainīt. Lai gan cenas veikalos pazeminās, SKY neveidošot demokrātiskāku tēlu. Viņš gan atzīst, ka recesija ir mainījusi SKY klientu sastāvu - "ir tā saucamie izšķērdētāji, kas pie mums nāca, izvēlējās plauktos dārgākās preces un tik krāmēja ratos, no ratiem ledusskapī, no ledusskapja miskastē. Tā izšķērdētāju daļa ir pazudusi, paldies Dievam, jo viņi radīja nepamatoti lielu apgrozījumu". I.Velde piebilst: tas, ka SKY veikalu apgrozījums aprīlī, salīdzinot ar martu, ir pieaudzis, nozīmē, ka pircēji ir samierinājušies ar mazākiem ienākumiem, "sabalansējuši savu budžetu un sāk atgriezties pie normāliem tēriņiem".

Diena.lv, 18. maijs (2009) 

Komentāri (10)
Chirix: Piekrītu Veldem. Snobi un izšķērdētāji nepatīk nevienam - pat ja viņi ir klienti.
18/05/2009 12:11
Kapeika chirikam: Tas, ka Tev izshkjeerdeetaaji nepatiik vari teikt savai sievai vai maaciitaajam greeksuudzee, bet ne jau intervijaa presei, ja esi veikalu tiikla vadiitaajs. Dzhekam laikam sakaapis galvaa. Izskataas, ka peec shitaadiem jokiem vinju izmetiis no darba, ja vien SKY iipashnieki draudzeejas ar veselo sapraatu.
18/05/2009 12:21
Agniss: Nepiekrītu kapeikai: Šī ziņu rada pozitīvu tēlu par veikalu - un padara to demokrātiskāku - uz veikalu vairs nenāk "biezie izšķērdētāji" - tas dod zīmi - veikalam nebūs tiem jāpielāgojas - tas kļūs draudzīgāks parastajiem klientiem..kā arī - lai gan mums nav tik lielas problēmas, tomēr, mēs arī kaut ko zaudējam.

Nevarēja taču viņš klajā tekstā paziņot - kamēr visā Latvijā visiem viss iet uz leju - mums apgrozījums pieaudzis! Jei! - tas būtu sliktāk!
Tagad - ziņa par "izšķērdētājiem" nomaskē un padara cilvēciskāku veikala tēlu.

Domāju, ka labs PR.
18/05/2009 12:47
Kapeika Agniss: Info par demokrātisko veikala tēlu ir kāda trešā vai ceturtā asociācija un ļoti jāpiepūlas, lai līdz tai nonāktu. 99% lasītāju līdz tai nenonāktu. Arī es. Tad kur der tāds ziņojums, kurš savu auditoriju nesasniedz?
18/05/2009 13:37
Kloons: Klau, bet vienīgie, kas varētu apbižoties par šādiem tekstiem ir paši izšķērdētāji. Kautgan neviens sevi parasti ar tādu neasociē ;)
Ievai mazliet saasināta uztvere!?!
18/05/2009 17:19
Armands Brants: Jā, ir vērts turpināt iepirkties SKY. Es nepamanīju, ka mani par izšķērdētāju nosauc. Ievai gan laikam ir satraukumam pamats.
Nu, ej uz maksimu. Tur gan klientus mīl. Nepārtraukti. :D
19/05/2009 09:23
veciic: rodas sajuuta, ka Ieva saskata liidziibas starp aprasktiito pirceeju un sevi, tapeec cepiens :) pirms kopeejaas publikaacijas izlasiishanas, jau radaas uz mirkli taada paarsteiguma sajuuta.
19/05/2009 11:50
L&N: Kād starpība vai klients (pircējs) ir turīga vai tād, kas dzīvo no algas līdz algai-viņš ir un paliek pircējs, un nevienam nav nekādu tiesību apsaukāt vai noniecināt šo cilvēku.
Es nesaprotu, kāda daļa otram cilvēkam gar to, ko es noperku un ko es izmetu-es nopērku to, ko man dotajā brīdī sagribējās un ja es neapēdu-tas sabojājas, protams ka es izmetīša un no tā cietīs mans maks nevis kāda cita..kāpēc ir jālien cita cilvēka makā....
07/06/2009 08:05
Mario: Murgi pret paša gribu! Tās bodes laiks būtu klapēt ciet! Pietiek ar tādu attieksmi pret klientiem un arī darbiniekiem! Vāks!!!
17/07/2009 23:12
Velde: Es teikssu taa, kas veelaas var iepirkties Sky, bet ja pirms tam apdomat ar veesu praatu, tad Sky nnirgaajaas ar to ka preci kas taada pati citos tiiklos uzliek nepamatotu uzcenojumu, jo diemzzeel tie izsskkeerdiigie neskataas uz cenaam, un sseit Veldei labaak priecaaties nekaa dievoties:)... bet nu cik man ir zinaams, tad jau ssiis kaarssu naminnss bruks ar visu taa vadiitaaju,, zzeel , bet tas nu driiz buus fakts:)
12/09/2010 18:36
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: