Ledus skulptūru festivāls būs!
Publicēts 28. janvārī, 2008.
Jelgavā šogad jau desmito reizi veidos ledus skulptūras.

No 4. līdz 10. februārim Jelgavā notiks 10. Starptautiskais ledus skulptūru festivāls, kurā piedalīsies 13 komandas no 11 valstīm - Latvijas, Krievijas, Nīderlandes, Kanādas, Beļģijas, Itālijas, Somijas, Turcijas, Čehijas, Lielbritānijas un Baltkrievijas.

 

No 4. līdz 8. februārim būs iespējams vērot skulptūru veidošanu. Darbosies divi ledus skulptūru parki - Hercoga Jēkaba laukumā un skvērā aiz Jelgavas kultūras nama. Tiks veidotas 26 ledus skulptūras par ūdens pasaules tēmu, 13 lielās - aptuveni trīs metrus augstas ledus skulptūras, kā arī sniega mākslas objekti no sapresēta sniega kubiem.

 

Festivāla laikā varēs vērot ledus iegūšanu no ūdenskrātuvēm un profesionālas radošās darbnīcas, retrospektīvu festivāla desmit gadu jubilejas fotoizstādi, kalendāra prezentāciju, bērnu zīmējumu konkursa darbu izstādi. Darbosies bērnu sniega un ledus atrakciju laukums un slidkalniņš, būs jubilejas salūts un jubilejas saldējuma torte, būs pieejama brīvdabas skatuve, muzikālas šovprogrammas un ledus bārs.

 

9. Starptautiskais ledus skulptūru festivāls aizvadītajā gadā bija apmeklētākais pasākums Jelgavā un Zemgalē, kopumā skulptūras apskatīja ap 72 000 cilvēku no tiem 52 000 - Jelgavā.

 

Sīkāka informācija Jelgavas pilsētas domes mājas lapā: http://www.kultura.jelgava.lv/.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: