Latvijā varēs apgūt TV žurnālista profesiju
Publicēts 5. jūnijā, 2008.
Prezentēs pirmo maģistra programmu Latvijā profesionāliem TV žurnālistiem.

5. jūnijā Nacionālās Radio un televīzijas padomes (NRTP) telpās raidorganizāciju pārstāvjiem tiks prezentēta pirmā un vienīgā Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrēšanas augstskolas (RSEBAA) maģistra programma Latvijā - „Audiovizuālā Mediju Māksla”, kura, pirmkārt, domāta televīzijas žurnālistiem profesionāļiem.

RSEBAA maģistra programma izveidota atbilstoši pieprasījumam jeb nosacījumiem, ko diktē nepārtraukti strauji augošā tehnoloģiju attīstība un audiovizuālo mediju lomas pieaugums visā pasaulē. Viena no būtiskākajām problēmām, kas kavē audiovizuālo mediju nozares attīstību Latvijā, ir profesionālās izglītības nesakārtotība ne tikai šajā jomā, bet visos profesionālos izglītības līmeņos. Ilgtermiņa skatījuma trūkums izglītībā šodien atsaucas uz augsti kvalificētu speciālistu trūkumu.

Kā atzīst NRTP priekšsēdētājs un Latvijas Universitātes asociētais profesors Ā. Kleckins: „Šāda programmas izveide var dot fundamentālu ieguldījumu Latvijas profesionālās izglītības jomā. Maģistra grāds ir viens no būtiskākajiem posmiem, jo bez tā nevar nodrošināt ne tikai augstākā līmeņa teorētiķu un praktiķu sagatavošanu, bet arī radīt nopietnu pamatu sistemātiskai un dziļai audiovizuālo mediju nozares izpētei”.

Programmas īstenošanai tiks piesaistīti ne tikai Latvijas mācībspēki, kas labi pārzina Latvijas audiovizuālo mediju nozari un problēmas, bet arī starptautiski atzīti ārvalstu pasniedzēji.

Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrēšanas augstskolas maģistra programma ir saņēmusi Latvijas Republikas Izglītības un Zinātnes ministrijas akreditāciju. Mācības maģistra programmā tiks uzsāktas jau 2008. gada rudenī.


Komentāri (1)
Dace: Tikai ne RSEBAA, briesmiiga augstskola
05/06/2008 18:18
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: