Kubiešiem jābūt brīviem!
Publicēts 13. maijā, 2008.
Šādi izteikusies pašreizējā Kubas prezidenta meita.

Intervijā spāņu laikrakstam Ruala Kastro meita Mariela Kastro izteikusi atbalstu kubiešu brīvai ceļošanai. Asas diskusijas izraisījušās pēc tam, kad kubiešu „blogerim” Joani Sančesam (Yoani Sanchez) netika atļauts atstāt valsti, lai dotos uz Madridi un saņemtu žurnālistikas apbalvojumu no Spānijas laikraksta „El Pais”.

„Cilvēkiem ir jānodrošina tiesības atstāt valsti. Es domāju, ka šāda atļauja jādod visiem, kuri to vēlas,” teikusi Mariela Kastro. „Cilvēki var pamest valsti, taču tas ir ļoti sarežģīti,” – viņa raksturo pašreizējo stāvokli.

Mariela Kastro ir seksoloģe, aktīva geju un lesbiešu tiesību aizstāve, kura pati apgalvo, ka nevēlas iegūt politisku lomu valstī. „Mums nav jāveido patērētāju sabiedrība, tomēr cilvēkiem vajadzētu nodrošināt pieeju precēm un pakalpojumiem, kas viņiem ir nepieciešami.”

Patlaban pašreizējais Kubas prezidents Rauls Kastro ir centies uzlabot kubiešu dzīves līmeni, atļaujot tiem apmesties tūristu viesnīcās, noslēgt līgumu par mobilo pakalpojumu lietošanu un iegādāties tādas ierīces kā datorus, motociklus un tvaika katlus.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: