Kādas vēstules raksta ministriem?
Publicēts 9. aprīlī, 2008.
2008. gada pirmajā ceturksnī Ministru kabinets saņēma 836 vēstules.

2008.gada pirmajos trijos mēnešos Valsts kanceleja saņēma 836 vēstules, no kurām 707 adresētas Ministru prezidentam un Ministru kabinetam.

406 vēstules ir juridisko personu sūtījumi, bet 413 - fizisko personu vēstules.

Šajā laikā Valsts kancelejas Vēstuļu un apmeklētāju pieņemšanas nodaļas darbinieki uzklausīja un konsultēja 49 iedzīvotājus gan klātienē, gan pa tālruni.

Saņemti fizisko un juridisko personu un nevalstisko organizāciju iesniegumi, kuros pausts viedoklis par valsts sekretāru sanāksmēs izsludinātajiem un Ministru kabinetā izskatāmajiem tiesību aktu projektiem (47 vēstules).

Latvijas iedzīvotāji vēstulēs rakstījuši par pensiju jautājumiem, tai skaitā lūguši palielināt pensiju apmēru, mainīt pensiju indeksēšanas kārtību, izteikuši priekšlikumus neaplikt pensijas ar nodokļiem (52 vēstules).

Iesniegti priekšlikumi saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu un novadu veidošanu (13 iesniegumi), kā arī pausta kritika par pasta pakalpojumu kvalitāti un izteikti iebildumi pret pasta nodaļu slēgšanu laukos (6 vēstules).

Iedzīvotāji rakstījuši par namu apsaimniekotāju pārkāpumiem, par siltumtarifu piemērošanu un tarifu kāpumu (12 vēstules), 6 vēstules saņemtas no denacionalizēto dzīvokļu īrniekiem ar lūgumu sniegt palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā.

Saņemts Liepājas rajona padomes aicinājums saglabāt SIA "Priekules slimnīca" kā daudzprofilu lokālo slimnīcu līdzšinējā statusā.

Saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likumu Valsts kanceleja pārzina Ministru kabineta un Ministru prezidenta lietvedību. Valsts kancelejas vēstuļu un apmeklētāju nodaļa sagatavo priekšlikumus par ienākošo vēstuļu virzību izskatīšanai ministru prezidenta birojā, Valsts kancelejas struktūrvienībās, kā arī ministrijās un valsts un pašvaldību institūcijās.

Pēc MK preses materiāliem


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: