Izstāde "Video: Diseldorfa/Rīga"
Publicēts 2. jūnijā, 2008.
Līdz 2008.gada 29.jūnijam Rīgā Andrejsalas korpusu cehos Vācijas Kultūras mēneša "O!Vācija" ietvaros skatāma videomākslas izstāde.

Izstādi "Video: Diseldorfa/Rīga", kuru organizē Laikmetīgās Mākslas centrs sadarībā ar Diseldorfas kuratoru Gunnaru Frīlu (Gunnar Friel). Tā iepazīstinās ar 13 Vācijas un Šveices mākslinieku jaunākajiem videodarbiem.

Lielākā daļa izstādes dalībnieku ir starptautiski veiksmīgi mākslinieki, kas nāk no Diseldorfas Mākslas akadēmijas un Ķelnes Mediju mākslas akadēmijas vides, tostarp Korinna Šnita (Corinna Schnitt), Ute Hernere & Matiass Antlfingers (Ute Hörner & Mathias Antlfinger), Lūsija Hārveja (Lucy Harvey), Aurēlija Mihai (Aurelia Mihai), Tomass Neimans (Thomas Neumann) u.c. Izstādē skatāmas ne tikai video projekcijas, bet arī īpaši veidotas instalācijas, kurās video izmantots kā viens no elementiem. Projekta ietvaros Rīgā mākslinieku rezidencē "Singalong" veselu mēnesi dzīvoja un strādāja Kiprā dzimušais, bet Vācijā dzīvojošais mākslinieks Mihalis Nikolaides (Michalis Nicolaides). Rezidentūras laikā tapušais videodarbs arī skatāms izstādē.

Izstādes kurators Gunnars Frīls, raksturojot izstādi, saka: "Kopīgais visiem darbiem ir laika pagarināšana. Notverti mirkļi, meditatīvi līkloči, sastingušas situācijas. Laiks saplok. Tas jūtams nevis kadru montāžā un arī ne kustībā, bet gan tā ilgstamībā: nemontēta nepārtraukti filmēta darbība, filmētas klusās dabas vai ikdienišķi vērojumi."

info: www.lcca.lv


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: