Izdota Ložiņska grāmata
Publicēts 26. maijā, 2008.
„¼ Satori” izdevis Mikolaja Ložiņska romānu „Reisefieber”.

Mikolajs Ložiņskis – dzimis 1980. gadā Varšavā, studējis socioloģiju Sorbonnas universitātē Parīzē. Mikolajs Ložiņskis ir vairāku īso stāstu, vienas bērnu stāstu grāmatas un romāna „Reisefieber” (2006) autors. Strādājis kā fotogrāfs vairākos Varšavas laikrakstos, sarīkojis vienu personālizstādi, Parīzes laikā darbojies kā neredzīgas psihoterapeites asistents, pasniedzis franču valodu iesācējiem, bijis arī krāsotājs un ierēdnis.

Ložiņska darbus ietekmējuši divi būtiski veicinoši faktori - fotogrāfiem raksturīgā skatījuma precizitāte un dziļa interese par cilvēku savstarpējās sapratnes un spējām un to robežām. Šis apvienojums ļauj autoram radīt dzīvus un lasītājam pietuvinātus tēlus un radīt patiesu līdzpārdzīvojumu prozas darbos notiekošajam.

Romāns „Reisefieber”, kura nosaukumu varētu aptuveni tulkot kā „pirmslidojuma bailes”, ir autora pirmais darbs šajā žanrā. Ieguvis gan Polijas, gan ārvalstu lasītāju atzinību – darbs ieguvis vienu no nozīmīgākajām Polijas literārajām balvām – Košcielsku prēmiju (2007) un nominēts prestižajai Nīkes balvai. Romāns tulkots un jau izdots 7 Eiropas valodās.

Grāmatu no poļu valodas tulkojusi Ingmāra Balode. Redaktors: Māris Salējs. Dizaina autors un maketētājs: Dagnis Skurbe. Korektors: Dainis Leinerts.

Grāmata izdota ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un © Poland atbalstu.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: