Itālijā drīkst melot!
Publicēts 13. martā, 2008.
Itālijas Augstākā tiesa atļāvusi precētām sievietēm melot par ārlaulību sakariem.

Tagad itālietes varēs mierīgi melot saviem vīriem par laulības pārkāpšanu. Šādu lēmumu tiesa piespriedusi, jo, viņuprāt, tas palīdzēs saglabāt ģimenes godu un cieņu. Viss sākās ar to, ka tiesā nonāca kasācijas lieta par lēmumu lietā par 48 gadu vecu Toskānas iedzīvotāju. Izrādās, ka sieviete bija neapdomīgi aizdevusi savu mobilo tālruni mīļākajam, kurš savukārt to izmantojos, lai zvanītu viņas vīram un izteiktu dažādas ne visai patīkamas piezīmes. Iepriekšējais lēmums paredzēja, ka mīļākais tiesājamas par huligānismu, bet sieva – par nepatiesas liecības sniegšanu.

Tomēr kasācijas tiesa šo lēmumu atcēla, jo ziņas par to, ka sievietei ir mīļākais, uzskatāmas par sievietes reputācijas graušanu. Tādējādi tiesa atzina – par likumpārkāpumu nav uzskatāma noklusēšana par ārlaulības sakariem.

Ziņas avots: Times online 


Komentāri (3)
Chirix: Cerams, ka arī atļaus vīriem iekaustīt sievu mīļākos.

Bet ja nopietni, tad šis ir pilnīgi stulbs tiesas lēmums. Pēc tādas pat loģikas - ja kāds nogalina kaimiņu un nozog miljonu tad šīs ziņas arī varu uzskatīt par neizpaužamām, jo bojās nabaga slepkavnieka/laupītāja reputāciju. Nu vismaz līdzdalībniekus (kuri zināja par noziegumu, bet klusēja) tiešām varētu nesodīt.
Nav brīnums ka viņi tur lejā dienvidos pat atkritumus nejēdz apsaimniekot.
13/03/2008 15:27
Zane: Lēmums patiešām grandiozs! Pilnīgs sviests! Tad jau ir atļauts tik pat kā viss, kas bijis aizliegts!
13/03/2008 18:44
Savanna: Paga... kas tur TĀDS, ka atļauts neteikt, kas bijis.
Vispār ir tā, ka jābūt dumjam, lai teiktu, ja ir kas bijis ar kādu. Tai pat laikā, esmu sev uzstādījusi noteikumu, ja uzzināšu, tad viss cauri, bez atkāpšanās iespējām, jo 100% vienmēr, ja krāpa vienreiz, tad krāps atkal.
Tas gan neattiecas uz variantu, ka krāpa vienu sievieti un krāps citu, jo tā var arī nebūt. Un tas pats mainītās lomās.
14/03/2008 10:22
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: