Iespējams, Vācijā pusaudžiem aizliegs kosmētiskās operācijas
Publicēts 24. aprīlī, 2008.
Patlaban tiek izstrādāti aizliegumi bērniem un pusaudžiem, kas saistīti ar kosmētisko ķirurģiju.

Kā rāda statistikas dati aptuveni 100 tūkstošiem bērnu un pusaudžu Vācijā ik gadus tiek veiktas kosmētiskās operācijas. Patlaban gan masu medijos, gan valstiskā līmenī tiek plaši diskutēts par šo tendenci. Paredzēts, ka tiks spriests arī par tetovēšanu un pīrsingošanu bērniem un pusaudžiem.

„Domāju, ka pusaudžiem un bērniem ir radies maldīgs iespaids par skaistuma ideālu,” saka Sociāldemokrātu partijas veselības eksperts Karls Lauterbahs (Karl Lauterbach). „Mēs ar bažām sekojam līdzi skaitļiem – ir gadījumi, kad pīrsingu un tetovējumus veic pat bērniem, kuriem vēl nav desmit gadu.”

Cits viedoklis attiecībā uz plastisko ķirurģiju ir Vācijas Kosmētikas un plastiskās ķirurģijas biedrībai, kura oponē likumdevējvarai, norādot, ka lielākoties šāda procedūras tiek veiktas medicīnisku apsvērumu dēļ un šai diskusijai „nav nekā kopīga ar realitāti”.


Komentāri (1)
Savanna: Garām!
Daudziem , kam nav vēl 18 (tātad lasīt - bērniem), ir atļukušas ausis, šķībi vai lieli deguni, sakropļotas sejas dažādās sadzīves traumās vai avārijās, rētas uz ķermeņa utt... Vai tiešām cilvēkam būs jāgaida līdz saviem 18, lai likvidētu šos defektus, kas traucē pilnvērtīgi dzīvot? Un tās visas ir kosmētiskās operācijas. Ir tā, ka jo ātrāk tādus defektus izlabo, jo labāk sadzīst un mazākas sekas paliek vēlāk. Tagad sanāk, ka Vācijā būs ļoti daudz nelaimīgu bērnu, izsmietu, un tie, kas nebūs gana stipri, lai dzīvotu ar saviem defektiem, taisīs pašnāvības.

Stulbā, stulbā valdība! :(
25/04/2008 10:29
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: