Fotogalerija: lielceļu valdnieks Aston Martin V8 Vantage N400
Publicēts 24. martā, 2008.
2008. gada Aston Martin V8 Vantage N400 ir spilgts pierādījums auto ražotāja uzņēmīgajai, rūpīgajai un pārdomātajai kultūrai.

Atguvušies no nesenā un presē tik plaši atspoguļotā uzņēmuma pārņemšanas procesa*, ko veica kāds privāto investīciju fonds, Aston Martin izpilddirektors Dr. Ulrihs Bezs (Ulrich Bez) ar saviem padotajiem no Gaidonas ir visai dzīvespriecīgi un tam ir savs iemesls.

Stāsts par 2008. gada Aston Martin V8 Vantage N400 patiesībā sākās nu jau tālajā 2006. gadā, kad tika atlasīta maza inženieru un tehniķu komanda, kurai tika dots uzdevums izstrādāt īpašu V8 Vantage modeli ar kuru būtu iespēja piedalīties Nirburgringā notiekošajās 24 stundu auto sacīkstēs. Viņu radītais auto guva milzīgus panākumus, pieveicot 130 apļus un 220 dalībnieku konkurencē ieņemot 24. vietu. Pie šī panākuma kompānija neapstājās, tā turpināja pilnveidot auto un pašlaik Aston Martin ir Eiropā atzīts jaudīgu sporta auto ražotājs.

Patlaban auto ekspertu vērtējumam tiek nodots jaunākais Aston Martin veikums - Aston Martin V8 Vantage N400, īpaši pielāgota šasija ar Bilstein amortizatoriem, uzlabots 4,3 l V8 motors ar 400 ZS jaudu, 19" grafitpelēki īpaša zīmējuma diski, speciāli noskaņota gaisa izplūdes sistēma un ... limitēts skaits - tikai 240 šādi Aston Martin.
________
* Pārņemšana notika tieši pirms gada, 2007. gada martā, kad Aston Martin toreizējais īpašnieks Ford to pārdeva par apmēram 479 miljoniem sterliņu mārciņām (aptuveni tikpat daudz LVL) starptautiskam finanšu konsorcijam, kura vadītājs bija Deivs Ričards. Konsorciju finansēja divas Kuveitas investīciju firmas. Tātad vismaz skaidra ir līdzekļu izcelsme :)


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: