Eiropas Savienība atbalstīs ogotājus!
Publicēts 20. februārī, 2008.
Noteikta kārtība Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanai aveņu un zemeņu savācējiem.

Valdība šodien akceptēja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus „Eiropas Savienības atbalsta par pārstrādei paredzēto aveņu un zemeņu platībām administrēšanas un uzraudzības kārtība”.

sarežģīti skan? pagaidiet būs vēl..

Skaidrs ir tikai tas, ka process nebūs no vieglajiem. Lai kļūtu par ogotāju būs jāveic dažādi bīstami uzdevumi. Jācīnās ar birokrātiem un jāpieveic 7 galvu pūķi.

Sausiņi var lasīt arī tālāk: 

Normatīvais akts nosaka kārtību, kādā administrē un uzrauga Eiropas Savienības (ES) atbalstu par pārstrādei paredzētajām aveņu un zemeņu platībām. Tāpat noteikumos paredzēta aveņu un zemeņu savācēju un pirmo pārstrādātāju atzīšanas kārtība, kā arī to pienākumi, uzglabājot informāciju par aveņu un zemeņu iepirkšanas un pārstrādes procesu. Dokumentā arī noteikta savācēju un pirmo pārstrādātāju kontroles kārtība, kā arī kārtība, kādā tiek publicēta informācija par atzītajiem savācējiem un pirmajiem pārstrādātājiem.

Atbalsta maksājumus varēs saņemt aveņu vai zemeņu audzētājs saskaņā ar normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā tiek piešķirts valsts un ES atbalsts lauksaimniecībai tiešā atbalsta shēmu ietvaros. Aveņu vai zemeņu audzētājs varēs saņemt atbalstu tikai tādā gadījumā, ja būs noslēdzis līgumu un piegādājis savu produkciju atzītam šo ogu savācējam vai pirmajam pārstrādātajam. Aveņu un zemeņu savācējs ir juridiska persona – komersants vai komercsabiedrība, kuras darbības mērķis ir uzpirkt no audzētājiem avenes un zemenes un piegādāt tās pārstrādes uzņēmumiem.

Lai savācējs vai pirmais pārstrādātājs saņemtu atzītā savācēja vai pirmā pārstrādātāja statusu, viņam līdz šā gada 1.martam vai turpmākajos gados līdz 15.februārim Lauku atbalsta dienestā (LAD) jāiesniedz atzīšanas iesniegums, kā arī iepriekšējā gadā ar pirmo pārstrādātāju noslēgtā līguma kopija vai nodomu protokols par pārstrādei paredzēto aveņu un zemeņu nodošanu pārstrādei kārtējā gadā.

Lauku atbalsta dienests katru gadu līdz 10.martam pieņems lēmumu par savācēju vai pirmo pārstrādātāju atzīšanu un pēc tam līdz 15.martam laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" publicēs atzīto pārstrādātāju sarakstu.

Paredzēts, ka savācēju un pirmo pārstrādātāju atzīšanas pieteikumus izvērtēs, kā arī ES atbalstu uzraudzīs un administrēs Lauku atbalsta dienests.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: