Disnejs atgriežas ASV
Publicēts 20. martā, 2008.
Japānas augstskola šonedēļ atgriež amerikāņu izklaides kompānijā 250 Volta Disneja senākos un retākos (vintage) zīmējumus.

Dārgā kolekcija ar retajiem Volta Disneja zīmējumiem pagājušā gadsimta 60. gados ceļojusi pa neskaitāmiem Japānas muzejiem un citām izstāžu vietām, taču pēc tam uz ilgu laiku pazudusi no skatītāju acīm. Taču tagadējais kolekcijas īpašnieks Tokijas piepilsētas Čibas Universitāte nolēma to atgriezt dzimtenē un atdeva „The Walt Disney Co”, lai tie nu glabāto to un sargātu nākamajām paaudzēm.

„Mēs nolēmām, ka tas vislabāk šos darbus uzticēt Volta Disneja kompānijai,” tā teikts augstskolas oficiālajā paziņojumā. Pateicībā par sirsnīgo žestu, kompānija universitātei dāvinās visu darbu kopijas un vienu miljonu dolāru, kuru mācību iestāde ieguldīs mākslas un animācijas izglītībā.

Kolekcijā iekļauti tādi retumi, kā zīmējumi no pasaules vecākās krāsainās animācijas filmas „Flowers and Trees” (1932), kā arī oriģinālie attēli no tādām filmiņām kā: „Sleeping Beauty”, „Fantasia” un „Cinderella”. Kolekciju 60. gados pats Disnejs dāvinājis Tokijas Nacionālajam Modernās mākslas muzejam. Vēlāk tā nonāca universitātes rīcībā, lai mācībspēks to varētu izmantot izglītojošiem mērķiem.

Ziņas avots Guardian.co.uk

Attēlu slaidu šovs


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: