Beidziet blogot - raksties īstas dienasgrāmatas!!!
Publicēts 29. janvārī, 2008.
Amerikāņu kampaņa aicina tīņus rakstīt īstas dienasgrāmatas.

Arvien vairāk jauniešu aizraujas ar savu ikdienas gaitu un pārdomu nodošanai interneta dienasgrāmatām jeb blogiem, kuras vēlāk arī pārējie var izlasīt un izteikt savus komentārus. Tā saucamā blogošana kļuvusi par itin populāru nodarbi.

Tomēr godalgotā amerikāņu rakstniece Mega Kabota (Meg Cabot) aicina pusaudžus nedarīt to onlainā, jo tādējādi visa pasaule šīs pārdomas var lasīt. „Pusaudžiem ir tiesības sūroties par savu dzīvi,” saka grāmatas „The Princess Diaries” autore. „Tomēr to vajadzētu darīt savos personīgajos pierakstos nevis visas pasaules acu priekšā.” Viņa piedāvā izmantot tradicionālus „instrumentus” – papīru un pildspalvu.

Daudzi eksperti uzskata, ka privātuma trūkums, kāds vērojams internetā, nav diez ko veselīgs – tādējādi bieži tiek aizskarti cilvēki, kuri iesaistīti visiem redzamos pierakstos.

Drīzumā tiks rīkoti speciāli semināri „Teen Journal Writing Workshops”, kuros pusaudžiem mācīs ierīkot savu dienasgrāmatu. Šeit tīņi mācīsies, kā izveidot un izdekorēt savus „žurnālus”, par savu pieredzi stāstīs rakstnieki, kuri savu bestselleru sarakstīšanai izmantojuši pusaudžu gadu dienasgrāmatas.

Avots news-leader.com

 


Komentāri (1)
Džerijs Šterns: Patiesību sakot, argumentācija neadekvāta, jo blogs un dienasgrāmata ir tikpat salīdzināmi kā laiva un kuģis. Nozare viena, bet principi un mērķi dažādi. Blogus tieši tāpēc raksta, ka tiecas uz lielāku vai mazāku publicitāti. Kam rūp privātā telpa, arī tas var taisīt arī internetā slēgtu vai daļēji slēgtu blogu.
29/01/2008 16:43
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: