Atkarība no interneta – slimība
Publicēts 19. martā, 2008.
Pasaules vadošais psihiatrijas žurnāls publicē ziņas par jaunu, nopietnu psihisko traucējumu.

„American Journal of Psychiatry” publicēta sleja, kurā autors pamato, ka atkarība no interneta atbilst visiem psihisku traucējumu kritērijiem un var tikt oficiāli iekļauta šajā kategorijā.

Slejas autors Džeralds Bloks (Jerald Block) atzīmē, ka šai atkarībai trīs galvenie tipi: pārmērīga nodošanās azartspēlēm, seksuāla rakstura satura meklēšana un e-pastu un tamlīdzīgu tekstu rakstīšana. Viņš arī uzskata, ka atkarība no interneta ir bieži sastopami traucējumi, tamdēļ to vajadzētu iekļaut tamlīdzīgu saslimšanu sarakstā. Šādiem atkarīgajiem ļoti svarīgi nemitīgi „apgreidot” savu datoru un datorprogrammas, viņi arī kļūst antisociāli un negatīvi noskaņoti.

Ar pilnu slejas tekstu var iepazīties: http://ajp.psychiatryonline.org/cgi/content/full/165/3/306

Komentāri (4)
Džerijs Šterns: Es kādreiz par šo tēmu rakstīju diplomdarbu, tomēr pētījuma rezultāti man neļāva pierādīt teoriju, ka internet-atkarība jelkā ietekmē pusaudžu sociālās adaptācijas spējas - un tomēr es joprojām esmu par to pārliecināts. Iespējams, man bija jārunā nevis par adaptācijas spējām, bet to izpausmēm, vai kaut kā tā.
19/03/2008 12:14
Džerijs Šterns: Bet par "apgreidošanas kāri" gan nepiekrītu :D Man liekas, īstam IA slimniekam ir gandrīz vienalga, kāds ir viņa dators, ka tik tas vispār velk. Apgreida fanāti ir tie, kuriem ir datorspēļu atkarība, un tā ir citāda tipa, nevajag jaukt visu vienā putrā.
19/03/2008 12:15
artissco: vo vo, tie ir citi, tie ir overclockeri, kas apgreidojas. starp citu, tie kas apgreidojas, ne visi speelee speeles :D
19/03/2008 12:25
dusk: overklokeri, gameri (te vēl iedalās sīkāk), kopienu atkarīgie, krājēji, porno aplūkotāji viss vienā maisā samests. Antisociāli visas grupas nav, piemēram, fenomens, jo cilvēks vairāk raksta komentārus, jo aktīvāks dzīvē . Vēl jau tāda lieta kā generation y, tās virzība, attīstība, iezīmes. Atkarība ir stiepjams jēdziens.
19/03/2008 23:34
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: