Alkohols nemazina bēdas
Publicēts 14. aprīlī, 2008.
Japāņu pētījums apgāž ierasto mītu par alkohola spēju mazināt grūtsirdību.

Pētnieki no Tokijas Universitātes nonākuši pie secinājuma, ka etanols neļauj vis aizmirsties, bet gan padara sliktās atmiņas vēl spilgtākas. Līdz šim par patiesību tika pieņemts fakts, ka dzerot var tikt vaļā no grūtsirdības.

Tika veikti eksperimenti ar žurkām, kuras saņēma nelielus elektrošokus ar mērķi tās iebaidīt. Tādējādi mazie dzīvnieciņi katru reizi, kad tika ielikti būrīti, uz brīdi sastinga, atceroties par elektrošoku.

Pētnieki sadalījuši žurkas divās grupās – pirmajai injicēts etanols, otrajai – sālsūdens. Un izrādījies, ka tās, kuru organismā atradies alkohols, esot sastingušas bailēs daudz ilgāk.

Japāņu pētnieki šī eksperimenta rezultātus attiecina arī uz cilvēkiem, kuri, vēloties slīcināt savas bēdas pudelē, tieši otrādi – vēl vairāk ieslīgst grūtsirdībā un nepatīkamajās atmiņās.


Komentāri (3)
Džerijs Šterns: Aha. Tikpat svaigs pētījums - Hārvardas zinātnieki konstatējuši, ka baltās peles vairojas daudz aktīvāk, ja tām netraucē Hārvardas zinātnieki :D
14/04/2008 14:33
Savanna: Nu bet alco iespaidā ir patīkamāk sevi pažēlot.
Kā arī, ja iedzer gana daudz, tad patiesi var aizmirst bēdas un atslēgties :D
14/04/2008 14:46
Džerijs Šterns: Man likās vispār, ka japāņi grūtsirdību ārstē ar mazām japāņu meitenītēm un/vai briesmu filmām par tām :D
14/04/2008 17:57
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: